3 gode måder at give blomster gave til den nybagte familie

Når et elskende par har udvidet deres kærlighed med et lille barn, er der tradition for at omverden kommer med en gave til parret. Gaven kan komme i mange former og der er også forskel på, om den er mest henvendt til morderen eller barnet.

En af de meget brugte og mest smukke gaver du kan give en nybagt mor, er en blomstergave. Så her får du forskellige måder, hvorpå du kan give en blomst til en nybagt mor & far.

 

Blomsterkurv med babyting

En lille buket placeret i en kurv med forskellige andre ting, kan skabe stor glæde i den nybagte familie. En buket med smukke blomster henvender sig mest til det nybagte forældrepar, derfor kan det være en god ide at komme små ting til den lille baby i blomsterkurven ved siden af buketten.

Når det kommer til de små ting du lægger i en blomsterkurv, er det kun fantasien, og måske prisen, som sætter grænsen. Hvis du ønsker at holde et stramt budget, kan du lægge små ting så som sutter, vaskeklude, babyolie, hagesmække, en lille bamse eller små stykker legetøj.

Selvom de blomster som vælges til kurven typisk vil have en lyserød eller lyseblå farve, kan du med de ting du lægger i kurven, være med til at give kurven en endnu mere lyseblå eller lyserød farve.

Hvis budgettet til din blomsterkurv er lidt højere, kan du også vælge at lægge en dragt eller andet tøj til den lille ny. Men du kan også hjælpe familien på vej ved at lægge bleer eller andet praktisk i kurven.

 

Den simple buket

En helt simpel blomsterbuket kan også bruges som barselsgave. Hvis man ønsker at lave et lille tillæg til buketten, kan man sætte en lille bamse i buketten, eller ved siden af buketten. I stedet for en bamse kan du også lave en middagsret eller to til de nybagte forældre og give sammen med buketten.

At give familien en middagsret eller to, er noget af det bedste du kan gøre for den nybagte familie. At få et lille barn kræver en del energi og de nybagte forældre skal have tid og ro, til at finde deres familiedynamik. Derfor vil det lette familiens hverdag rigtig meget, hvis de sammen med en buket får aftensmad til en eller to dage. I gamle dage var der faktisk tradition for at en nybagt familie modtog en såkaldt barselskrukke eller barselspotte.

En barselskrukke/potte bestod typisk af en kæmpe stor lerkrukke/potte med låg og håndtag. Krukken/potten indeholdte oftest mad i form af grød, sødsuppe eller lignende, som var med til at styrke den barslende, så hun kunne komme ovenpå igen efter en fødsel.

Selvom vi skal mange år tilbage i tiden for at finde brugen af barselskrukken/potten, giver det rigtigt god mening igen at tage den, eller lignende, i brug.

 

Mor & Barn blomsterbuket

En mor & barn buket er en meget traditionel måde at sende blomster til en barslende kvinde. Det er en skik som startede tilbage i 1930’erne. I stedet for ”blot” at komme med en stor buket som barselsgave, begyndte man at binde en lille identisk buket fast til den store buket, og hermed opstod fænomenet mor/barn buketten.

Ud over at være to helt identiske buketter, men i forskellige målestoksforhold, er der tradition for at buketterne typisk bærer farve efter kønnet på det nyfødte barn. Ligeledes har båndet som forbinder de to buketter, også typisk fået farve efter barnets køn og passer dermed til blomsterne i buketterne. Båndet er oftest et silkebånd.