5 mest populære blomster og planter i julen

Det er blevet december, og selvom vi ikke finder mange blomstrende planter ude i naturen for tiden, er der nogle helt bestemte blomster og planter, der er meget populære i julen. Her præsenterer vi de 5 mest populære som inspiration til, hvilke planter du bør anskaffe dig i julen.

Julestjerne

Julestjernen er en rigtig juleklassiker og kan findes i mange danske hjem i julen.

Julestjernen stammer oprindeligt fra Mexico og er en prydplante, der kan blive 4-5 meter høj. Plantens røde ”blomster” i er virkeligheden blade, og julestjernen fungerer perfekt som værtindegave til de mange julefrokoster, man skal til i julen. Indendørs skal planten helst placeres lyst, og den tåler direkte sol. Planten tåler ikke direkte frost, og ønsker du at plante den ud, bør du placere den i et frostsikret drivhus.

Mistelten

Misteltenen er uundværlig, hvis du går og håber på et kys fra din udkårende i julen. Planten er en halvsnylter, der vokser på andre planter og stjæler vand og mineraler fra disse. Misteltenen findes kun sjældent vildtvoksende i Danmark, men heldigvis kan den købes i mange butikker op til jul.

Julerose

Julerosen blomstrer fra december til april og er en stor glæde for mange i den mørke vintertid, hvor træerne er nøgne, og stauderne er visnet væk. I juletiden har mange mennesker juleroser i julekrukker udendørs, og efter jul kan du plante blomsten ud i haven, så du får glæde af den i mange år. Julerosen vokser vildt i Alperne og på Balkan, men dens fine hvide blade lyser også den mørke vinter op i mange danske haver.

Troldhassel

Ikke mange træer og buske er pæne, når de har smidt løvet – men det er troldhasselen. De krogede og snoede grene er yderst dekorative i vintertiden, og troldhasselen kan findes i mange danske hjem i juletiden. Dens knudrede grene bruges af mange til at hænge julepynt på, og ønsker du selv at nyde troldhasselens dekorative udseende, kan du hænge en stor troldhasselgren op i loftet og pynte den med glaskugler og flettede stjerner.

De sjove og dekorative grene er også yderst fine i buketter, og ønsker du at overraske en værtinde med en hjemmebundet buket, bør troldhasselgrenene indgå. Grenene kan ligeledes bruges i en julekrans til din hoveddør, og du kan få glæde af troldhasselens snoede og knudrede udseende på mange forskellige måder.

Koreagran

Gran hører julen til, og der findes et hav af forskellige arter, som alle kan købes op til jul.

Koreagran er et fint kegleformet grantræ, der får små kogler, og træet kan nemt vokse i almindeligt havejord. Træet vokser langsomt og trives bedst i sol/halvskygge.

Planter du træet i haven, kan du i juletiden pynte det med julelys, og både grangrenene og koglerne er desuden velegnede til juledekorationer.

Ønsker du at anskaffe dig en af de populære juleplanter, eller har du mod på at kaste dig ud i udplantningen af dem, bør du besøge start.dk. Her finder du alt inden for planter og havepleje til de bedste priser på markedet.