De mest populære blomster og planter i år 2018

Instagram boomer med både blomster og planter, men det er ikke hvilke som helst af slagsen. Der er nemlig nogle tendenser i år i forhold til, hvilke planter og blomster, der er ’instagrammable’.

Pæoner

Lyserød er kodeordet på Instagram for tiden og det ses altså også i forhold til blomster. De smukke lyserøde pæoner ligner den almindelige rose meget, men har sit særpræg i form af det kuglerunde hoved og de mange, fine blade. De fås både i en næsten hvid lyserød farve, en lidt mere sart rosa farve og en skarp pink farve. Der findes hele 18 pæon-arter, men den mest almindelige, kender vi også som ’bonderosen’. Pæoner kan både plantes i haven om sommeren og stå pænt i en vase i vindueskarmen, hvor solen kan ramme den.

Fingerfilodendron

Den store, flotte grønne plante, som især har sat sit præg på Instagram og i flere boligmagasiner, er fingerfilodendronen eller monstera, som den også kaldes. Planten er kendt for sine store blade, der deler sig i ’fingre’. Det er en tropisk plante og derfor har den godt af, at få et sprøjt vand på bladene engang imellem. Planten må ikke få direkte sol, men har godt af, at stå i et mørkt hjørne. Den tåler dog sagtens varme op til 24 grader.

Violinfigen

Den pæne grønne plante er kendt for sine store blade og er en god begynderplante for dem, der ikke helt har fået grønne fingre endnu. Det er en god idé, at give planten lys fra flere sider, men ikke placere den i direkte sollys. Den skal vandes én gang om ugen.

Solsikker

En anden tendens på Instagram er, at tage billeder i en solsikkemark eller billeder med en buket af solsikker i hånden. Den gule blomst er kendt for sit store, nærmest smilende blomsterhoved. Man kan hurtigt se, når solsikker trives og når de ikke gør, når man kigger på, hvordan blomsterhovedet vender. De kan blive enormt store, når man planter dem, og blomstrer bedst mellem juli og oktober måned.