Disse planter og krydderurter kan du dyrke indenfor

Sponsoreret indlæg

Sommeren står for døren, og i Danmark kan det betyde to ting: regn eller tørke. Sidste år var vejret fantastik til vaffelis, strand og lange gåture, men desværre betød det også, at vores blomster led under tørken. Derfor giver vi dig her nogle idéer til, hvordan du kan holde gang i dine grønne fingre uanset, om der er tørke eller regn.

Hvis tørken rammer

Flere blomsterentusiaster kan formentlig nikke genkendende til, at sol og sommer kan have en fantastisk effekt på vores skønne haver, men lidt regn fra tid til anden skal der bestemt også til. Det kan gøre dig upopulær i vennegruppen at ønske regn til sommer, men skulle uheldet være ude, og vi får endnu en tør sommer, får du her nogle tips til hvilke planter og krydderurter, der kan klare sig inden døre.

Friske krydderurter i december
Især krydderurter kan du holde liv i inden døre, men også en række grøntsager, hvis du har et drivhus til rådighed eller en udestue, du ikke ved, hvad du skal stille op med.
På listen over krydderurter finder du basilikum, timian, oregano, stevia, mynte, salvie, rosmarin og citronmelisse. Med den rette forplejning kan du faktisk have krydderurterne året rundt – også i vinterhalvåret. Hvis du har et drivhus eller en udestue, kan du allerede nu begynde at plante både tomater, agurker, peberfrugt og chiliplanter. Det er stadig for koldt at have dem udendørs, men du kan komme sommeren i forkøbet, hvis du har et drivhus eller en udestue.

Hvis du ikke har et drivhus eller udestue, kan du vælge at ombygge en del af din stue til en udestue. Det kan både fungere som et drivhus og give dig følelsen af at være udenfor, hvis vejret ikke er til det. Se et stort udvalg af vinduespartier til udestue her.