Få styr på havetraktoren

Hvis du har en have, der er blandt de større, så har du nok også en havetraktor. Og den skal holdes ved lige, hvis den skal holde din have ved lige sammen med dig.

Det siger sig selv, at havetraktoren skal vaskes nu og da og da der ikke findes vaskehaller til havetraktorer (i hvert fald ikke, hvad vi ved af), så må du i gang med mikrofiber klud og vaskemidler selv. Her kan samme udstyr, som til din bil med fordel bruges. Hvis du ikke går så meget op i havetraktoren, som din bil, så kan du også spule den med haveslangen og kun desideret vaske og rense den inden den skal i læ for vinteren.

 

Sikkerhed frem for alt

Vi er klar over, at de fleste havetraktorer ikke kører vanvittigt hurtigt, men du skal stadig kunne bremse, når det er nødvendigt. Her skal du først og fremmest finde ud af, hvilken type bremser din havetraktor er udstyret med. Det kan været alt fra tromlebremser, hvor en bremsebakke måske skal skiftes. Det hører dog til sjældenhederne og som oftest kan du finde en ny bremse til din havetraktor på DBA.

 

Tjek diverse dele

Kontroller at ingen dele er ved at blive slået løs og stram eventuelle løse dele og på skruer. Husk også at smøre bevægelige dele med en god olie, f.eks. WD40, som også renser delene (inden for visse grænser selvfølgelig). Gennemgå også hjulene og kontroller lufttrykket, hvis der er luft i din havetraktors dæk. Godt nok er det ikke lige så essentielt, som i bilen, men det er stadig vigtigt.

Til slut bør du tjekke om du har basale reservedele til havetraktoren, så du ikke står og mangler det en søndag eftermiddag inden der kommer gæster. Her kan det også være smart, at overveje at have noget ekstra brændstof stående til den.