Sådan holder du nemt dine blomster i live

Annonce

De fleste synes det pynter med blomster og planter. Om det er køkkenurter i køkkenet, store gulvplanter på gulvet, eller en buket friske blomster på spisebordet. Dog kan det somme tider være svært at få planterne til at holde, lige så længe som man ønsker. Om du vil til at begynde at holde blomster, og søger råd til hvordan du gør det, eller om du allerede har blomster, og ønsker at få dem til at holde længere, er du kommet til det rette sted. I denne artikel, finder du nemme råd, til hvordan dine blomster, gulvplanter og køkkenurter holder længere.

Jævnligt vand blomsterbuketten

En nem måde at få din buket blomster, til at holde længere, er ved at give bunden af stænglerne et skrå snit. Først fjerner du bladende på den nederste del af blomsterne. Herefter giver du dem et skrå snit, for at de bedre kan suge vandet til sig. Det er meget individuelt, hvor ofte blomster skal have skiftet deres vand, og en buket blomster skal jævnligt have skiftet vandet. Det optimale er at en buket, får skiftet vandet en gang i døgnet. Derudover er et godt trick, at stille buketten køligt over natten. Har du derfor et køligere rum, kan du med fordel sætte den derind over natten.

Frys dine urter imens de er gode

Krydderurter kan placeres indendørs om vinteren og udendørs om sommeren, helst i sollys. Har du svært ved at nå at spise dine krydderurter, imens de er gode, kan du uden problemer, vælge at fryse dem ned. Dog vær opmærksom på at du plukker dem i tørt vejr, vasker dem, og tørrer dem før du fryser dem ned. Husk at vande dine krydderurter regelmæssigt. Har du brug for inspiration til opskrifter kan du finde gode opskrifter fra klidmoster her.

Undgå overvanding af gulvplanterne

Mange fordele følger, hvis man har stueplanter. Man får bedre indeklima, da luften bliver renset, og det giver bedre akustik i rummet. Stueplanter kan samtidig være en investering, da de ved god pasning, kan holde i mange årtier. De fleste stueplanter bør placeres i dagslyset, og vendes en gang imellem så alle sider af bladende får dagslys. Ved gulvplanter er det tit vigtigt at undgå at over vande dem, og samtidig lade dem udtørre imellem vandingerne. Derudover kan du med fordel, vande i kanten af potterne, fremfor at vande direkte ved stiklerne.

Plante pasning når du er på ferie

Skal du på ferie, er der enkelte råd du kan følge, for at lade planterne blive hjemme i god behold. Er det en kortere ferie du skal afsted på, kan du med fordel vande dem godt før afrejse. Samtidig kan du flytte planterne væk fra direkte sollys, da dette vil mindske deres vandforbrug. Er du væk i længere tid, er det dog bedst at få bekendte, til at vande dem for dig. Mangler du noget at læse om på din ferie, kan du blive underholdt ved at læse lidt sladder. Søger du for eksempel på “klidmoster-sagen”, kan du læse om klidmoster debatten.