Sådan passer du dine blomster bedst

Er du også vild med blomster? Blomster er med til at skabe en god stemning i hjemmet og bidrager med en masse flotte farver. De er flotte at have stående på bordet og giver en dejlig duft i rummet. For at kunne nyde sine blomster så længe som muligt, så er man nødt til at have den rette viden omkring blomster. Hvis man googler pasning af en bestemt blomst på internettet, så kommer der en masse forskellig information op omkring hvordan man passer den pågældende blomst bedst muligt. Ofte støder man på vidt forskellige pasningsforslag, hvilket kan gøre det hele endnu mere forvirrende. På hjemmesiden Blomsterkalenderen kan du finde en masse relevant information omkring alle slags blomster. Det er erfarne blomstereksperter der styrer hjemmesiden og som jævnligt lægger oplæg omkring nyttig viden omkring blomster.

Indendørs blomster

En blomst er ikke bare en blomst, da blomster har forskellige levevilkår, som vi mennesker er nødt til at opfylde, hvis de skal kunne holde i mange år. Der er f.eks. stor forskel på hvordan indendørs blomster skal passes i forhold til udendørs blomster. I forhold til indendørs blomster skal man tænke meget over hvor meget lys ens blomst har brug for. Derfor skal man tænke sig grundigt om når man leder efter det perfekte sted til planten i hjemmet. Når man får en ny blomst så plejer der at være en lille vejledning med til hvad blomsten kræver. Man skal være meget opmærksom på at blomsten både får sol og skygge, så den kommer til at fremstå så flot som mulig. Blomster har brug for at vænne sig til deres nye levested, så derfor kan det være en god ide at rykke blomsten fra sol til skygge et par dage i træk således, at den lige når at vænne sig til de nye omgivelser.

Det er vigtigt, at indendørs blomster får den rette mængde vand, da de udtørrer ved for lidt vand og drukner ved for meget vand. Når du har fundet ud af hvor meget vand blomsten skal have, så vær påpasselig med at få vandet til at ramme jorden og ikke selve blomsten. Bladene kan hurtigt komme til at blive gule og rådne med tiden, hvis de får for meget vand når man vander. Jo mere vand blomsten får, jo mere har den også brug for gødning. Det er vigtigt, at blomster får gødning når de begynder at få skud.

Udendørs blomster

Der er mange husejere som har blomster stående i krukker på terrassen. Blomsterfrø skal sås forskelligt, så vær omhyggelig med at læs brugsvejledningen. Nogle frø skal have meget vand imens andre først skal plantes når det er varmt. I starten af frøenes levetid er det vigtigt, at frøene får den rette mængde sollys. Det anbefales, at man har dem stående i vindueskarmen eller i et drivhus. Inden man vander frøene er det vigtigt, at man mærker på jorden. Er den tør, så har frøene behov for vand. Som tommelfingerregel siger man, at lidt vand hver dag er godt for frøene, men det er individuelt afhængig af hvilken blomst det bliver til.

Hvis du skal plante nye blomster direkte over i en krukke, så er det vigtigt, at man ikke propper krukken med jord. Det er fint, at fylde den halvt med jord, så blomsten også har plads til at kunne vokse med rødderne. I starten har nye blomster også brug for meget vand, men man skal passe på med ikke at overvande dem. Man skal samtidig være opmærksom på vejr og vind, da stormvejr kan være med til at vælte blomsterne. Derfor skal man sætte blomsterne et sikkert sted, så der ikke sker noget med blomsten.

Få råd til blomster

Der findes mange smukke blomster på markedet, så det kan være svært at finde ud af hvilke blomster der skal være i ens hjem. Prismæssigt er det meget forskelligt hvad blomsterhandlere tager for deres blomster. Størrelse og art har meget at sige i forhold til prisen. Hvis du har brug for mange planter, så kan det hurtigt blive en dyr affære. Hvis du ikke kan vente med at købe blomster her og nu, så er det muligt at kunne optage et online lån hvis du ikke har pengene på kontoen nu og her. Man kan hurtigt have pengene på kontoen ved at låne dem via spumanti. Du kan i princippet låne penge nu med spumanti og have pengene på kontoen efter højest et par timer. Normalt er låneansøgningen hurtigt kigget igennem således, at man hurtigt kan få købt sine blomster til hjemmet.