Sådan passer du godt på din have

Det er ikke altid det nemmeste, at passe godt på sin have gennem hele året. Der kan komme nogle forhindringer i form af f.eks. dårlige vejrforhold, der kan ødelægge dine ellers så fine plantede blomster. Garvede havepassere har allerede kendskab til dette, men er man nybegynder og gerne vil opnå succes med sin have, kan det være en god idé på forhånd at sætte sig ind i, hvordan man passer godt på sin have.

Find den rette jord til dine blomster og planter

Det er ikke ligegyldigt, hvilken jord man bruger til at plante sine blomster og planter i, da dette har betydning for, om de har forudsætningerne for at gro og overleve. Roser har eksempelvis brug for en speciel rosenjord, mens hortensiaer har brug for en kalkfri og næringsrig jord. Du kan f.eks. forhøre dig på et gartneri, hvad lige præcis dine blomster og planter har brug for af jord.

Plant efter sæson

Reglen er sådan at man kan plante lige dét, man har lyst til at plante efter Sankt Hans, da dagene bliver kortere herefter. Det er dog vigtigt, at man husker at vande sine planter regelmæssigt, så de ikke tørrer ud og samtidig skal man huske, at man ikke skal overvande sine planter heller.

Dræbersnegle

Hvis du er i tvivl om, at der er gået dræbersnegle i haven, kan videoovervågning være svaret. Det lyder måske drastisk, men det kan være en effektiv måde, at se hvad der egentlig foregår i din have, ved at anskaffe sig et overvågningskamera med bevægelsessensor. På den måde kan du nemmere finde ud af, hvordan det kan bekæmpes, når du kender roden til problemet. Dræbersnegle kan f.eks. bekæmpes, ved at bruge sneglegift, men hvis man helst vil holde haven så naturlig som muligt, kan man bruge sneglenes naturlige fjender til at bekæmpe dem med.